30 Nisan 2012 Pazartesi

Hastaliklarimizin sebebinin dusuncelerimiz oldugunu biliyor muydunuz?



Hastaliklarin bir cok sebebi var. Ancak kokeninde yatan sebepler esasen psikolojik..
Ornegin, idrar yolu enfeksiyonu geciriyorsunuz. Test yaptiriyorsunuz. Ve sizde bir bakteri turunden, gereginden fazla bulunuyor. Bu yuzden enfekte olmus durumdasiniz. Bunun psikoloji ile alakasi nedir peki? Madem psikoloji ile alakali bu durum, bu bakteri nasil vucudumda cogaldi ?

Once idrar yolu enfeksiyonunun psikolojik sebebi nedir peki, ona bakalim..

Ese karsi duyulan kizginlik, karsi cinse duyulan ofke, baskalarini suclama durumu

Enfeksiyon gecirdigimiz bu bolgede, iki tur bakteriden de mevcut. Hem o bolgeyi koruyan, hemde bunun tersi gorevde bulunan. Denge bu sekilde korunuyor. Ancak biz yukarida bahsettigimiz psikoloji altina girdigimizde, farzedelim esimize kizdigimizda ya da bir baskasini sucladigimizda, bizi koruyan bakterilerin sayisinda azalma oluyor, aksi gorevde bulunan bakteriler ise o bolgede sayilarini artirarak adeta orayi fethediyor. Boylece enfekte olusuyor.



Baska bir ornekle aciklarsak, hepimizde kanser hucresi var. Sasirtici degil mi?

Test yaptirdigimizda bu gorulmez, cunku testte gorulmesi icin bu hucreler birkac milyara kadar cogalmalidir.

Yani sayica artmalidir. Bu sayinin artmasi icin de bir psikolojik durumun bizde belirmesi lazim. Peki nedir kanser hucre sayisini artiran, bakalim?

Kanser: Derin acı. Uzun süre taşınan kırgınlık, sır, hüzün bedeni kemiriyor. Nefreti içine gömmek.

Dogru olabilir mi? Bir de tibben bakalim.

JOHN HOPKINS HASTANESI'nden verilen bilgiye gore, kanser hucreleri asitli ortamda gelisir. Ofke, affetmezlik ve aci bedeni stresli ve asitli bir hale getirir.

Tutuyor mu? Evet.

Elbette yalnizca ofkeli olmak asitli ortama sokmaz insani. Cok fazla sigir eti yemekte buna sebep olur. Yalniz sunu da biliyoruz, insanlar streslendikce yemege saldirir ve yedigimiz bir cok sey asit temelli.

Ender Sarac'in 'Ruhsal gelisim ve kader' isimli kitabinda da bu konu hakkinda malumat var. Soyle ki:

"Genetik kokenli degilse bir hastalik, bunun altinda davranis bozukluklari ve psikosomatik nedenler vardir. Sürekli baskı altında kalıp kendisini ifade edemeyen bireyin zamanla boğazında tiroit ve guatr oluşabilir. Sürekli kadinlik yönünden baskılanan ve bu bakımdan aşağılanan kadınlarda yumurtalık kistleriyle jinekolojik sorunlar çıkabilir. Geçmişinden kopamayan, geçmişte takılı kalan bireylerde kabızlık sorunu olabilir. Artık yaşamında daha fazla sorumluluk alamayacağını hisseden, sorumluluklar altında ezilen bireyin bel fıtığı olabilir. Öfke ve korku duyguları karaciğer rahatsızlıkları oluşturabilir."

Herhangi bir hastaligimiz varsa, bunun tedavisine muhakkak baslamaliyiz. Ancak yalnizca kimyasal ilaclar ile degil bunun yaninda hastaliga sebep olan psikolojik sebebi cozup onuda halledersek, Yaraticinin sifasi ile hastalik sona erebilir...

Haz kanallari tikanmis olan bir kisi istedigi kadar kolesterolu onlemek icin tedbirler alsin.. Oncelikle, yasama sevinci duymasi gerekir. Hayirli-helal daire icindeki haz kanallarinin acmaya calismadigi takdirde kolesterolun dusmesi mumkun olmaz zannimca..

Bu arada doktor degilim, ancak herkes kendisinin doktoru olmali oyle degil mi...

Isinize yarayacagini dusunerek hastaliklar ve olasi psikolojik sebeplerini ekliyorum. Kim tarafindan bulunmus bilmiyorum.. Bu yuzden alinti olarak paylasabiliyorum.

Mumkun oldugunca az kullanmaniz temennisiyle...

1 yorum: